Compartir a les xarxes
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vendre una explotació agrícola o ramadera a un preu respectable requereix esforç, diligència i un màrqueting objectiu i precís. Pot ser fàcil suposar que la vostra explotació es vendrà fàcilment tal i com està, però la presentació i la informació són importants.
 
Presentació. Les propietats amb els equipaments ben organitzats, bons accessos, marges i racons nets i sense escombraries indiquen als compradors que tots els aspectes de la finca o de la granja estan cuidats i organitzats al màxim. La neteja atrau compradors de qualitat i motivats. Altres aspectes com l’eliminació de piles de residus, no deixar que l’herba o les males herbes es facin massa grans, la reparació de tanques o l’eliminació d’equips no utilitzats, són petites coses que ajuden a la màxima valoració. El comprador acostuma a assumir que si l’aspecte exterior de l’explotació és de primera classe, la resta de components també són de primera classe.
 
Informació. Tingueu preparat el compte d’explotació, ingressos i despeses, dels darrers tres anys. És important també tenir a punt dades cadastrals de la finca, les dades del Registre de la propietat i comprovar la correspondència entre aquestes dades i la superfície real, l’agent intermediari us ajudarà amb tot això. Altres informacions útils poden ser els drets de reg, rebut de la comunitat de regants, rebut IBI, servituds, si n’hi ha, rotacions de cultius, consums d’aigua… També en cas d’explotacions ramaderes és imprescindible el Pla de Gestió de Dejeccions Ramaderes i la Llicència Ambiental. Els compradors es mouran més ràpidament si disposem d’aquestes informacions.
 
Agent intermediari. Un agent intermediari coneixedor del sector i del mercat us ajudarà a preparar i organitzar tota la informació. El pagueu perquè maximitzi el valor de la vostra propietat i heu de buscar la persona adequada. La competència de l’intermediari pot dur a bon terme la transacció immobiliària sense problemes o pot fer que es trenqui del tot. Els compradors i els seus representants volen poder confiar en l’intermediari de la transacció, i normalment això significa dades oportunes i precises juntament amb una comunicació eficaç.

Últimes publicacions del bloc